TROLDE

 

Tag

16. februar 2019

Sort alukant monteret som indfatning til ovenlysvindue.

6. februar 2019

Så blev tagdækkeren færdig med listedækning og tagrenderog stilladset er væk. Meget flot arbejde og prisen holdt :)

1. februar 2019

Så mangler der kun tagryg og tagrende.

25. januar 2019

Det går hurtigt fremad med tagpap.

14. januar 2019

Tagfladen mod nord og øst er helt færdig. Det ser helt fantastisk ud.

10.-11. januar 2019

En stor del af tagfladen mod nord er færdig. Der er monteret hætte til kloakudluftning.

7.-9. januar 2019

Tagfladen mod øst er lagt og der er monteret tagrende. Stilladset er flyttet til nordsiden.

18.-21. december 2018

Tagdækkeren er begyndt arbejdet, rammen til ovenlysvinduet har fået underpap, så det er vandtæt ned mod huset. Der er monteret tagfødder af aluminium på hele facaden mod øst. Hætten er til udtrækket fra emhætten. De første 10-12 m tagflade mod øst er monteret med lister. Det giver et godt indtryk af hvordan tagfladen kommer til at se ud når den er færdig. Når jeg ser hvad en professionel tagdækker kan gøre, er jeg glad for at jeg valgte ikke at lave dette selv. Arbejdet udføres af Aage Petersen & Søn ApS fra Rørvig.

16.-18. november 2018

Ovenlysvindue i stuen er forberedt, således at tagdækkeren kan sikre en vandtæt kant. Underpappet er færdigsømmet, vindskeder er skåret til. Alt er forberedt til at færdiggøre taget med listedækning.

 

18.-20. oktober 2018

Så fik vi sat sternbrædder op på hele huset og skåret kanten af underpappet til. Nu venter vi bare på at få lagt det sidste lag tagpap med listedækning og sat tagrender på.

11.-12. august

Henrik og Gaby kom forbi og gav en hånd med. Gaby og Malene hænger uglekasse op i vores store egetræ, det giver anledning at tage billeder fra 8-10 m højde. Henrik hjælper med at gøre taget færdigt, så vi kan få gjort taget regntæt, inden regnen kommer. Om søndagen kom regnen og taget er tæt. Vi har sparet mange kræfter og penge på ikke at skulle dække af med presenninger. Nu skal vi videre med ydervægge.

2.-6. august 2018

Det går stærkt fremad med at få lagt tagbrædder og det første lag tagpap. Desværre løb vi tør for tagpap og tagbrædder. Mens vi venter på materialer bygger vi lidt på ydervæggene.

26.-29. juli 2018

Det første lag tagpap er lagt på den del af taget, hvor der er isoleret. Det tager for lang tid at isolere oppe fra, derfor skifter vi strategi. Nu drejer det sig om at få gjort taget tæt hurtigst muligt, så vi ikke behøver at dække af med presenninger. Vejret er virkelig med os.

23.-25. juli 2018

De første 7m er isoleret på loftet, nu lægges tagbrædder på, således at vi hurtigst muligt kan få sikret mod regn. Åbningen i tagfladen er forberedelse til udluftning af taget, senere bliver der monteret en tagrygning over åbningen.

14.-17. juli 2018

Vi har planlagt at isolere oppefra. Dampspærre monters over lægter fastgjort på spærfoden. Der udlægges ventilationsrør, således at disse kan placeres inde i isoleringen. Tanken er at arbejde os frem i etaper, således at evt. afdækning kan ske på en mindre del af huset.

13. juli 2018

Gitterstængerne afstives med lægter på langs og skråstillet.

11.-12 juli 2018

Over vindbrættet monteres en plade der sikrer 60 mm udluftning over isoleringen. Ved alle ventilationskanaler monteres en plade over dampspærren, således at ventilen kan monteres forsvarligt og der kan udføres en effektiv tætning, hvor dampspærren gennembrydes.

9.-10. juli 2018

Gavlen er forberedt for beklædning. Der monteres klodser på siden af spærrene til montage af vindbræt. Vindbrættet sammen med den lodrette rem sikrer samtidig mod at taget kan blæse af.

7. juli 2018

Alle spær er monteret - der er klar til rejsegilde om søndagen.

6. juli 2018

Alle spær langs den sydvendte gavl blev monteret.

5. juli 2018

Spærrene ankom kl. 8.00, i løbet af en time lå alla spærrene i bundter det rette sted (næsten). Vi erfarede at de store spær, der skal lægges henover stuen vejer 150 kg. Selv om de er placeret oven på væggene, skal vi flytte dem rundt med håndkraft. I løbet af dagen fik vi bakset de fire store spær henover stuen på plads. Spærfabrikken havde nummeret de største spær forkert, da vi opdagede det, var de allerede placeret det forkerte sted (øv). To gange 150 kg spær skulle byttes om.

 

 

 

 

Opdateret 14.05.2019