TROLDE

 

Gulv

Her kan ses hvordan der isoleres under gulvene, laves radonspærring, monteres gulvvarmeslanger og støbes gulve.

5. maj 2018

Der blev taget en dag ud af kalenderen til at slibe betondækket med diamant gulvsliber. Alle væsentlige ujævnheder er slebet væk og betondækket er klar til enten at få sat klinker på eller at få lagt trægulv henover. Ydervæggene er vi godt i gang med, se mere her.

14.-15. april 2018

Badesektioner og teknikrum, alle med gulvafløb, er støbt. Jorforbindelsen til armeringsnettet er ført op til tavlen i henhold til stærkstrømsreglementet. Det sidste der skal gøres er at slibe ujævnheder af betongulvet, dette skal gøres med en diamant-gulvsliber. Der kan nu forberedes til at opføre ydervægge og bærende vægge, som spærrene skal støtte på. Denne del af projektet beskrives her.

9. april 2018

Betonkanonerne kører, vi får leveret 3 læs, 18 m^3 i alt. De tre udsparinger skal støbes med håndkraft, for at sikre at der bliver korrekt fald i badesektionerne og ved gulvafløbet i teknikrummet.

2.-5. april 2018

Selvom det er hus vi bygger vil vi også gerne have plantet og forberedt haven så tidligt så muligt. Der er blevet plantet træer og buske ved vejen bag det nye hus.

30. marts - 1. april 2018

Så er alle gulvvarmeslanger udlagt og tilsluttet gulvvarmefordeleren. Der er lavet udsparinger til de to badesektioner og ved teknikrummet. Alle armeringsnet er blevet elektrisk forbundet ved at binde dem sammen med kobberbindere. Det skal gøres af hensyn til potentialudligning, dvs. hele armeringsnettet skal jordforbindes.

26.-28. marts 2018

Hele familien var på arbejde de første påskedage. Det gav tid til at sætte et nyt raftehegn ind mod naboen. Der mangler nu kun at blive lagt én gulvvarmeslange, så er alle 14 kredse på plads og tilsluttet gulvvarmefordeleren. Vi har fundet en ny dato til betonkanonen, så håber vi at frosten bliver væk.

24.-25. marts 2018

Vi har aflyst betonkanonen på grund af frostvejr. Det giver ikke mening at forsøge at støbe gulv med udsigt til frost. Vi må vente tålmodigt på bedre vejr. Det giver lidt mindre pres på at få klargjort gulvvarmeslanger til støbning. Vi fik tid til at montere gulvvarmefordeleren, det giver bedre styr på slangerne, hvor de skal føres op ad gulvet.

16.-18. marts 2018

Endelig kan vi komme videre, halvdelen af gulvvarmeslangerne er nu lagt. Vi arbejder på at at blive klar til tirsdag før påske. Betonkanonen er bestilt.

11. marts 2018

Klar til at forberede gulvvarmeslanger til støbning lige før påske - troede vi. Det er ikke nemt at komme videre i snevejr.

17. februar 2018

Der er lagt gulvvarmeslanger i de første fire rum, der længst væk fra gulvvarmefordeleren, der er lange isolerede tilgange fra fordeleren, således at disse ikke utilsigtet opvarmer de rum de passerer. Alle rørgennemføringer er radontætnet med Isola Radon rørmanchetter.

16. februar 2018

Der er monteres radonsikring langs fundamentets kant og det første rum har fået lagt gulvvarmeslanger.

15. februar 2018

Kort dag på grund af dårligt vejr, vi forsøgte at isolere nogle af gennemføringerne, men styrolitkuglerne fløj rundt i blæsevejret. Vi fik afmærket nogle af rummene med spraymaling, som forberedelse til at lægge gulvvarmeslanger.

14. februar 2018

Vi blev færdig med at isolere hele huset, nu ligger der 400 mm styrolit under hele huset. Vi mangler stadig at isolere ved alle gennemføringer, der er lidt endnu at gøre.

13. februar 2018

Vi belv færdig med området mod Herman Sandbyvej, der er forberedt render til at føre isolerede gulvvarmeslanger frem til de enkelte rum. Det meste af området mod øst er også færdigisoleret.

12. februar 2018

Så er der rettet af indenfor fundamentet og vi kan begynde at isolere med styrolit. Vi blev færdig med at isolere redskabsrum og lagt første lagved værelserne mod Herman Sandbyvej.

10. februar 2018

Vi gør klar til at isolere med styrolit, men desværre viser det sig at der er lagt for mange sten på inde i fundamentet, det betyder at isoleringen nogle steder kommer for højt op, således at gulvbetonen kun bliver 60 mm - det er for lidt. Der må fjernes nogle sten for at vi kan lægge isoleringen i den rette dybde. Desværre kan dette først løses mandag morgen - øv.

 

 

 

 

Opdateret 16.11.2018